Ψηφιακή Ανάπτυξη

Ένα θέμα και μια φράση που ακούγεται συχνά τον τελευταίο καιρό.

Δεν θέλω να αναφερθώ στις κινήσεις σε μεγάλο επενδυτικό επίπεδο, αλλά στο τι μπορούν να κανουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να επιβιώσουν και να ανακάμψουν στην περίοδο covid-19.

Η ψυφιακή ανάπτυξη όπως την κατανοώ εγώ και θέλω να σας την εξηγήσω είναι η χρήση ηλεκτρονικών μέσων και καναλιών για να αναβαθμίσουμε και να ενισχύσουμε την επιχείρησή μας.

Με απλά λόγια εννόω την χρήση υπολογιστή και social media για να προωθούμε, να πουλάμε τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας μέσω Internet.

Η καραντίνα ορισμένους κλάδους τους βοήθησε, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη, καθώς η online πωλήσεις έγιναν κατά κάποιο τρόπο αναγκαστηκές.

Οσοι είχαν ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα, χωρίς αμφιβολία, επωφελήθηκαν.

Όσοι δεν είχαν και έσπευσαν να δημιουργήσουν επίσης είδαν ανωδική πορεία.

Όσοι δεν έχουν καταφέρει να το δημιουργήσουν ακόμα, ενδεχωμένως αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ποτέ δεν είναι αργά.

Βεβαια αντιλαμβάνομαι οτι δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να δημιουργήσουν άμεσα ηλεκτρονικό κατάστημα. Και δεν είναι απαίτηση όλοι να είμαστε με σούπερ γνώσεις χρήσης υπολογιστών, αλλά υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Εδώ τώρα έρχομαι να πω ορισμένες απόψεις που είναι εντελώς διαφορετικές, αλλά συμφωνώ και με τις δύο, ανάλογα τις περιπτώσεις.

Σίγουρα, κατά την άποψή μου, η βοήθεια από επαγγελματίες φέρνει καλύτερα αποτελέσματα και κάτι που μπορείτε να το δείτε ως επένδυση για το μέλλον, όχι μόνο για την περίοδο της πανδημίας.

Βέβαια αυτό έχει ένα κόστος, αν και υπάρχουν ικανοί επαγγελματίες που αντιστοιχουν σε όλα τα πορτοφόλια, αλλά το σέβομαι οτι στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση, δεν ειναι εύκολη απόφαση.

Έρχομαι λοιπόν στην αντιφατική άποψη. Μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου/μόνη σου. Υπάρχουν εργαλεία, δωρεάν, αλλά και ορισμένα με μικρό κόστος σε σχέση με το να προσλάβεται έναν επαγγελματία, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας για να στήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Βέβαια να σημειώσω οτι η δημιουργία τους απαιτεί κάτι παραπάνω από το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά με επιμονή και υπομονή μπορείτε να το πετύχετε. Εδώ μπορείτε να βρείτε τον αναλυτικό οδηγό με εργαλεία και πως μπορείτε να κάνετε μονοι σας το δικό σας e-shop (στα αγγλικά, αλλά σύντομα έρχεται και η ελληνική έκδοση)

Αν σας φάνηκε χρήσιμο το άρθρο αυτό, μοιραστείτε το με καποιον που γνωρίζετε οτι μπορεί να του/της φανεί χρήσιμο.

Leave a Reply